Artiklar | Resor | Storstäder

Weekendresa till Tallinn Sevärdheter och spaupplevelser!

Tallinn, Estlands huvudstad, bjuder på en perfekt kombination av historiska sevärdheter och modern avkoppling. Med sin rika historia, vackra gamla stan och moderna spa-anläggningar är Tallinn det ideala resmålet för dig som vill uppleva en weekendresa med både kultur och avkoppling.

Staden som är belägen på Estlands norra kust mot Finska viken är lättillgänglig från många håll, vilket gör den till en populär destination för weekendresor. I denna artikel guidar vi dig till de bästa upplevelserna Tallinn har att erbjuda – från medeltida arkitektur till lyxiga spa-behandlingar.

Upptäck Tallinns gamla stad

Tallinn är känd för sin välbevarade gamla stad, som också finns med på UNESCO:s världsarvslista. Här kan du vandra på kullerstensgator omgivna av ståtliga medeltida byggnader, gotiska kyrkor och färgglada handelshus.

Ett av de mest kända landmärkena är rådhuset och det intilliggande rådhustorget, som under sommarmånaderna fylls av marknadsstånd och utomhuskaféer.

Missa inte att besöka Domberget (Toompea), som bjuder på en fantastisk utsikt över stadens röda tak och smala gränder. Här ligger också Alexander Nevskij-katedralen, en imponerande ortodox kyrka som vittnar om stadens ryska influenser.

För de som vill slå flera flugor i ett kan en kryssning över till Helsingfors även locka där du kan kombinera både Estland och Finland under en och samma resa.

Gå på upptäcktsfärd i Kadriorg och KUMU

För den som vill utforska mer än bara den gamla staden erbjuder Tallinn många andra sevärdheter. En kort spårvagnsresa bort ligger Kadriorgparken, en vacker och välplanerad park som anlades på uppdrag av tsar Peter I i början av 1700-talet.

I parken kan du besöka Kadriorgpalatset, som idag är hem för Estlands konstmuseum. Inte långt därifrån ligger KUMU, ett modernt konstmuseum som har vunnit flera internationella utmärkelser för sin arkitektur och sitt innovativa utställningskoncept. KUMU är definitivt ett måste för konstintresserade besökare.

Powered by GetYourGuide

Avkoppling på spa

Efter dagar fyllda av kulturella upptäcktsfärder är det skönt att kunna varva ner på ett av Tallinns många spa. Staden är känd för sina högkvalitativa spa-anläggningar, där du kan njuta av allt från traditionella bastubad till lyxiga behandlingar med lokala produkter.

För en extra unik upplevelse, besök något av de spa som är inrymda i historiska byggnader, där du kan koppla av i vackra omgivningar som andas historia.

Kulinariska upplevelser

Ingen weekendresa till Tallinn är komplett utan att njuta av de kulinariska upplevelser staden har att erbjuda. Estnisk mat är en smakrik blandning av moderna influenser och traditionella recept.

I den gamla staden och dess omgivningar hittar du allt från mysiga kaféer som serverar lokala bakverk till fina restauranger där du kan avnjuta innovativa rätter baserade på säsongens råvaror. För den som uppskattar öl finns även flera mikrobryggerier där du kan prova estniska ölsorter.

Tallinn erbjuder en unik mix av historia, kultur och avkoppling. Oavsett om ditt intresse ligger i att upptäcka historiska landmärken, avnjuta konst och kultur eller helt enkelt koppla av på spa, så har Tallinn något att erbjuda.

En weekend i denna charmiga stad lämnar ingen oberörd och ger minnen för livet. Med dess rika utbud av sevärdheter och aktiviteter är Tallinn den perfekta destinationen för en kort resa full av upplevelser och nya intryck.