Artiklar | Resor | Storstäder

Nattlivsguider: Hitta de bästa barerna och klubbarna i Amsterdam

Inledning

Amsterdam är känt för sina pittoreska kanaler, sina kända konstmuseer och, naturligtvis, sitt livliga nattliv. Staden är fylld med otroliga barer och klubbar, perfekta för dem som älskar att dansa eller bara koppla av med en drink och goda vänner. Så om du letar efter de bästa platserna att njuta av Amsterdams nattliv, är du på rätt ställe. Låt oss ta dig på en tur genom några av de bästa barerna och klubbarna i Amsterdam.

Bästa barerna i Amsterdam

Först och främst, låt oss ta en titt på några av de bästa barerna i Amsterdam.

Tales & Spirits

Tales & Spirits är en liten, men otroligt atmosfärisk bar i stadens hjärta. Menyn är inget annat än en encyklopedi över cocktailskunskap, med varje drink som åtföljs av en liten historia.

Pulitzer’s Bar

Om du ser fram emot en sofistikerad kväll bör du besöka Pulitzer’s Bar. Det är en plats där tiden blir irrelevant, och världen utanför kan vänta.

Bar Oldenhof

För whiskey-älskare, kan du inte missa Bar Oldenhof. Dess menyer är skvatt fulla med premium single malts, bourbon och rye, plus en respektabel öl- och vinlista.

Bästa klubbarna i Amsterdam

Såväl, låt oss förflytta oss till de bästa klubbarna i Amsterdam.

De School

De School är en kedja av kreativa centra som innehåller bland annat en klubb, restaurang, café och konstutställning. Det är självklart att De School-klubben har blivit en av de mest populära klubbarna i Amsterdam.

Shelter

Shelter är en av de bästa teknoklubbarna i Amsterdam. Trots sin robusta minimalistiska design utstrålar den en intim atmosfär.

Paradiso

Judaskyrkan konverterades till en av de mest populära klubbarna för konserter och klubbnätter i Amsterdam. Paradiso kan skryta med ett kvalitetsprogram som kombinerar flera olika genrer.

Slutsats

Att välja ut bara en handfull barer och klubbar i en stad som Amsterdam är ingen enkel uppgift. Staden är fylld med otaliga fantastiska ställen som lockar alla typer av besökare, från de som söker efter en lugn kväll med klassiska cocktails till de som gillar att dansa till techno tills dagsljuset. Oavsett vad du är ute efter, kommer du garanterat att hitta något som passar dina preferenser i Amsterdam. Så kom igen, ta tag i dina vänner, och ge dig ut och upptäck det fantastiska nattlivet i Amsterdam!

Vanliga frågor

Vad är den bästa tiden på året att besöka Amsterdam för nattliv?

Amsterdam har ett blomstrande nattliv året runt, men de varmare månaderna – från maj till september – erbjuder fler utomhusaktiviteter och evenemang. Nyårsafton och Koningsdag (Kungens dag) är också kända för att vara stora festtillfällen.

Behöver jag boka i förväg för klubbar och barer i Amsterdam?

Det beror på platsen. Vissa populära ställen kan kräva reservationer, särskilt på helger. Klubbar har ofta gästlistor, så det kan vara värt att kontrollera i förväg.

Är det dyrt att gå ut i Amsterdam?

Kostnaden kan variera beroende på var du går. I genomsnitt kan du förvänta dig att betala runt €5 för en öl och ungefär €10 för en cocktail på de flesta barer. Om du planerar att gå till en klubb bör du vara beredd att betala en entréavgift som också kan variera.

Kan jag komma in med sneakers på klubbar i Amsterdam?

De flesta klubbar i Amsterdam har en ganska avslappnad klädkod och tillåter sneakers, men det finns undantag. Det är alltid bäst att kolla klubbens klädkod i förväg om du är osäker.